ВДНГ став першим державним підприємством в Україні, що підписало договір оренди в рамках аукціону Фонду державного майна. Відповідний закон Верховна Рада прийняла в жовтні 2019 року, а сам документ набув чинності 1 лютого 2020 го. Він дозволяє держкомпаніям передавати в оренду свої площі через ProZorro, водночас весь процес відбувається прозоро.

Втім, законодавчі норми стали формально доступними лише в серпні, коли Кабінет Міністрів затвердив необхідні нормативні акти. За кілька місяців підготовки перший онлайн-аукціон все ж стався, і ВДНГ прийняв у ньому участь першим в країні.

«Після того, як ринок запрацював, процес пішов без затримок. Ми окремо вдячні новому менеджменту Фонду на чолі з Дмитром Сенниченко і величезній команді, включно з керівниками та експертами МЕРТ і Prozorro, яка працювала над новими правилами гри та перезапустила ринок», — коментує генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Унаслідок Експоцентр отримав нового резидента — інтелектуальний простір mOre, засновником якого є підприємець Андрій Ставніцер. mOre — майданчик, де проходили освітні події, розташовувалася штаб-квартира Аспен Інституту Київ, а також виступали видатні спікери: Михайло Казінік, Аркадій Цукер, Марк Солонін, Курт Волкер і багато інших, включно з усіма кандидатами в президенти України.

У лютому 2019 року mOre втратив своє попереднє приміщення й понад рік проводив заходи переважно онлайн. Тепер же простір займе один з павільйонів ВДНГ — «Дари моря». У рамках партнерства будівля буде повністю відреставрована командою освітнього проєкту. Договір оренди розрахований на 13 років.

«Місії mOre і ВДНГ багато в чому збігаються: ми прагнемо породжувати зміни і створювати краще майбутнє України. Тому, впевнений, співпраця стане обопільно корисною. Простір отримає свій довгоочікуваний будинок, а Експоцентр — оновлений павільйон, де буде кипіти інтелектуальне життя», — зазначає засновник mOre Андрій Ставніцер.

Нагадаємо, раніше приручити дракона, погодувати ламу, залізти в кокон - які літні розваги приготували на ВДНГ.

Як повідомляє портал "Знай.ua", "Літо на ВДНГ" - у Києві відкривають парк розваг, де і коли розвіятися після карантину.