Кияни вимагають скасування будівництва молитовного дому, який має розташуватися на вулиці Глибочицькій, 5. Відповідну петицію було зареєстровано на сайті Київської міської ради.

За словами автора петиції, Ігоря Поривая, зведення молитовного дому відбуватиметься занадто близько до житлових будівель. Раніше на місці майбутнього обєкту існувала зелена зона, яку вже вирубали, щоб розпочати там будівництво.

“Його будівництво та подальша експлуатація буде заважати спокійному життю місцевих мешканців, бо біля таких будівель збільшується кількість безхатьків, крадіїв та дуже добре буде чутно ранковий та вечірній дзвін, що також не є позитивним моментом”, – вважає автор та підписанти петиції.

Крім того, нагадує автор звернення, поблизу місця, де має розташуватися молитовний дім, вже існують п’ять чи сім діючих церков, і навіть одна мечеть. Сенсу збільшувати в зазначеному районі кількість культових будівель місцеві мешканці не бачать.

Нагадаємо, в Києві на Виноградарі з'явилася каплиця ПЦУ. Невеликий МАФ із золотистим куполом побудували в 2019 році всупереч обуренню городян. Нещодавно до цієї будівлі привезли дошки і почали викладати їх певним чином. Кияни обурилися таким станом справ, так як нова споруда повинна була захопити прилеглу територію.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Також Знай писав, що в Унівському монастирі закрили двері через коронавірус. Настоятель розповів, як йому довелося боротися за життя і здоров'я ченців.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті почалася "війна" за заповідні землі в Карпатах.