У Києві на Виноградарі з'явилася каплиця ПЦУ. Невеликий МАФ із золотистим куполом побудували в 2019 році всупереч обуренню городян. Нещодавно до цієї будівлі привезли дошки і почали викладати їх певним чином. Кияни обурилися таким станом справ, так як нова споруда повинна була захопити прилеглу територію, пише Чесно.

У соцмережах жителі Виноградаря розповіли, що будівництво ведеться незаконно без дозволів та інших документів. Тобто священнослужитель ПЦУ отець Іван Гащин самовільно захопив шматок землі і почав будувати.

Крім того, стало відомо, що в «Київблагоустрій» видали для припису на ліквідацію споруди. Папери були оформлені в жовтні 2019 року, але МАФ залишився стояти на місці. Жителі Виноградаря викликали поліцію з приводу незаконної забудови території.

Після розголосу інформацією зацікавився помічник депутат Київради від БПП "Солідарність" Вадим Сторожук. Він став запевняти всіх, що тут нічого не будується. Священнослужитель у свою чергу почав грубити і говорити, що дошки просто випали з кузова вантажної машини.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Карпатах сховалася церква, яка колись була центром села. На жаль, населений пункт був ліквідований радянською владою, а ось храм залишився і зберіг свою самобутність і унікальність.

Також Знай писав, що в Унівському монастирі закрили двері через коронавірус. Настоятель розповів, як йому довелося боротися за життя і здоров'я ченців.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті почалася "війна" за заповідні землі в Карпатах.