Часто бажання заробити за кордоном обертається для українців суцільними фінансовими втратами. Причому для цього навіть не потрібно нікуди їхати, про вас "подбають" вітчизняні фірми.

У сюжеті "Сніданку з 1+1" йдеться, що існують спеціальні фірми, що пропонують свої послуги з пошуку роботи за кордоном. Беруть за це чималі гроші і, передбачувано, зникають. Одні втрачають 1500 гривень, інші 5 000, комусь не пощастило віддати 50 000. Вже близько 20 осіб написали заяви в поліцію: всім їм фірма пообіцяла допомогти з працевлаштуванням у найкращих країнах Європи і правильно оформити документи.

Ірина хотіла поїхати працювати до Німеччини. Жінка вже тричі там була і завжди приїжджала задоволеною.

"Офіційно ми заробляли півтори тисячі євро, була невелика оплата за житло - це 200 євро з сім'ї. Там дуже дешеві продукти в порівнянні з нашими. Ми працівники, то економили на тому, що харчувалися з чоловіком по акціях", - розповідає жінка.

Вдома, в Україні, Ірина-педагог у приватній львівській школі для особливих дітей. Місячна зарплата - 10 000 гривень, на життя її не вистачає. Це і стало причиною поїздок на заробітки. Жінка знайшла фірму, де їй обіцяли форму А1 на перетин кордону в 500 євро. Кошти вона сплатила частинами. Їй гарантували, що з чоловіком вилетить на роботу вже на початку жовтня, але після підписання ділки просто зникли. На прохання повернути гроші - не відреагували.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Правда, людям, які залишилися ні з чим, вдалося домогтися, щоб банк заблокував рахунки шахраїв.

Адвокат Лаврентій Царук пояснює, що в першу чергу слід бігти в поліцію і в банк. "В Україні встановлено відповідальність за здійснення підприємницької діяльності без реєстрації. Це - чималий штраф і конфіскація предметів нелегального бізнесу", — розповів юрист.

За його словами, такі справи довго чекають своєї черги в поліції, і аферисти цим активно користуються. Тому юрист закликав українців звертатися за послугами тільки до перевірених компаній, і не поспішати робити передоплату.

Нагадаємо, що у Польщі посилили карантин, заробітчани заздрять українцям

Як повідомляв портал "Знай.uа", держава змусить заробітчан ділитися своїми кровними

Також, "Знай.uа" писав, що українських заробітчан обкладуть новим податком