Минулорічний опалювальний сезон запам'ятався сотням киян чисельною кількістю переритих ям та багатоденним "льодовиковим періодом" в квартирах. Жителі мегаполісу вимушен були тижнями якось виживати у холодних оселях, в наслідок відсутності опалення. Втім, незважаючи на обіцянки столичної влади про гідну підготовку до цьогорічного опалювального сезону, кияни знову опинилися в крижаному "полоні". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Розриття - фото Наш Київ
Розриття - фото Наш Київ

Соцмережі рясніють скаргами

Судячи з кількості скарг Фейсбук-спільноти, одним із найпроблемніших є Подільській район.

"4 листопада, а труби у нас крижані! Вся вогкість тягне в квартиру, зігрітися неможливо. Ми вже зверталися в 15-51, диспетчерську Подільського району багато разів – таке враження, що їм взагалі плювати на ці проблеми! Ми говоримо, що батареї крижані, а вони твердять, що знижена температура опалення через перехід котельні в зимовий режим. Тобто, наші звернення взагалі мабуть викидаються і ніхто їх не записує! Кажуть, що протягом 2 діб вам дадуть опалення, тільки ось люди телефонують вже 2 тижні і щоразу чують про ці 2 доби. Це знущання якесь!", - розповідає Людмила Юліївна, мешканка будинку по проспекту Правди, 68.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Схожа ситуація і в інших місцевих будинках.

"Мало того, централізованого гарячого водопостачання ми не бачили ще з початку весни. Його або немає взагалі, або вода подається 1-2 години на добу. При цьому, у більшості квартир є діти – як, взагалі, таке можливе в столиці, та ще й в пік поширення коронавірусу?! Єдине, що робить влада вчасно - так це надсилає платіжки за комунальні послуги. А рівень цих комунальних послуг вже давно не вартий і гроша!", – обурюється Людмила Юліївна, мешканка будинку по проспекту Правди, 68.

ремонт тепломереж, опалення, труби \\ фото Знай.UA
ремонт тепломереж, опалення, труби \\ фото Знай.UA

На офіційній сторінці КМДА у Фейсбуці теж можна знайти низку відповідних скарг.

"Немає опалення на Левандовська 14, буда спроба підключити десь на півдня, 24 жовтня. І все, і більш навіть не намагались. Дзвінки до ЖЕКу нічого не дають, на 15-51 сказали, що було десь пошкодження - тепер зовсім ніякої інформації. В квартирі холодно, вогко, ми з матір'ю тільки після ковіду, найменший холод - у нас кашель, температура... скільки вже можна знущатися?", – скаржиться автор одного з коментарів Надин Семенец.

"Цікаво, хтось з КМДА, читає ці коменти. Якщо що, то вул. Волоська 18, без опалення. Світло кинутий на тимчасову будівлю, прямо через відкрите вікно в під'їзді. Ніхто не приходить і нічого не робить, вже 2 тижні. А все служби, до кого зверталися, просто брешуть! Відсилають один до іншого, а то і просто не піднімають трубку. Ганьба! "Комунальні підприємства підключили всі будинки" Хто це так чесно звітує перед Киянами? Відчуття що в місті безвладдя", – обурюється киянка Людмила Максимова.

Прорив труби - фото Київвласть
Прорив труби - фото Київвласть

Статус "в обробці": 5 діб – до МОЖЛИВОЇ появи тепла в оселях

Ще жахливіша картина на офіційному сайті КБУ "Контактний центр м. Києва 1551" – тут щодня додаються десятки аналогічних звернень.

З приводу відсутності опалення скарги надходять фактично з усіх районів столиці.

Холодні батареї також і у мешканців Солом'янського району.

Варто відзначити, що центральна частина міста не стала виключенням.

"По вул. Генерала Алмазова, 14 вже 2 тижні відсутнє опалення. Тепер немає і гарячої води. Уже тиждень обіцяють щодня про те, що завтра-завтра-завтра все буде", – скаржиться автор звернення №0-985312 від 4 листопада.

Аналогічна ситуація і в Шевченківському районі.

"За адресою проспект Перемоги, 22 кв. 203 станом на 03.11.2020 року відсутнє опалення", – звітує автор звернення № 0-979312.

При цьому, що всі заяви мають статус "В роботі", але ж у більшості випадків інтервал між зазначеною датою ОРІЄНТОВНОЇ дати виконання сягає 5 днів. Виходить, що люди замерзатимуть ще майже тиждень до МОЖЛИВОЇ появи тепла в оселях.

Тож, у багатьох елементарне комунальне питання перетворюється на пекельне випробування.

Ми, в свою чергу, надіслали офіційний запит до столичної адміністрації, аби з'ясувати, до яких служб мають звертатися містяни, щоб отримати оперативну допомогу, у разі відсутності централізованого опалення, а також дізнатися адреси будинків, де наразі ведуться реальні роботи з усунення технічних недоліків, та чітку дату їх завершення.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.