Звуки Чорнобиля стали основою для нового музичного проекту, до якого приєднуються українські музиканти. Про це повідомляє видання «Слух».

Як зазначається, окрім раніше заявлених робіт співачки СТАСІК, гуртів KAZKA, Atomic Simao, проектів KRUTЬ та «Вагоновожатые», в альбомі буде і спільна робота дуету Сергія Міхалока (Brutto, DREZDEN) та Олександра Чемерова (The Gitas, екс-«Димна Суміш»). Музиканти записали кавер на пісню «Чорнобиль форева» гурту «Скрябін».

Як відомо, оригінал цієї пісні вийшов в 2000 році у складі альбому «Модна країна». Важливо і те, що в кавері білорус Сергій Міхалок заспівав українською.

Перед тим, як створювати свої пісні, музиканти проекту особисто побували в Чорнобилі та інтерпретували особисті враження у музику.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Автором аудіобібліотеки, яка стала поштовхом для створення альбому, в 2018 році став Валерій Коршунов, автор проєкту ARTEFACT. До збірки увійшли звуки, записані у Зоні відчуження - скрип колеса огляду, шум радіоактивного лісу, тріск дозиметра.

Нагадаємо, як "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ua, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Також Знай.ua писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих та постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.