У зоні відчуження випадково виявили старовинний човен, який за довгі роки встиг возз'єднатися з місцевою природою.

Так, співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника опублікували фото знахідки на своїй сторінці в Facebook.

"Колись руки майстра старанно витісували дерев'яні деталі до цієї плоскодонки, а потім збирали їх так, щоб вода не просочувалася через днище. Колись рибалки плавали на ній по водних артеріях Полісся, а, може, навіть і катали на ній дітей. Але човни, як і люди, мають свій вік. Цей вже віджив своє, відплавав. Тепер його використовують тільки зовсім дрібні лісові мешканці: хтось точить трухляву деревину, а хтось ховається під його залишками", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Державному агентстві України з управління зоною відчуження заявили, що вже незабаром відкриють Чорнобиль для відвідування, щоправда, діятимуть певні обмеження, пов'язані з карантином.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

На період адаптивного карантину будуть діяти обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, буде діяти один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип'ять, об'єкт "Чорнобиль-2", село Копачі та оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження за кількістю людей в групі, а саме не більше 10 осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ua, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Також Знай.ua писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих та постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.