Реанімація інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №9 переповнена. «Бракує кисню. На жаль, помирають і молоді», – каже лікарка реанімації Наталія Гук. Про це йдеться у репортажі «Радіо Свобода» із епіцентру боротьби із коронавірусом у Києві.

«Коли помирають пацієнти, помирає і частинка всередині лікаря. Дуже важко», - зізнається медик.

«Працювати стали інтенсивнішою. Воно завжди було «весело», в реанімації. Всі бояться. У хворих паніка, страх смерті у наших хворих реанімаційних. Тому що це дихальна система, це легені – хворі задихаються. Ми постійно з подачею кисню, на апарати, на інвазивну вентиляцію легень підключаємо», - описує самопочуття хворих лікар.

«Хворих багато. Хворі і задихаються, і температура висока, яка погано збивається. Важкість при диханні, паніка, страх смерті», - розповідає медик.

Скрін, відео Facebook
Скрін, відео Facebook

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вона також поділилася несподіваним – виявляється, щоб не знімати захисний костюм по декілька разів, лікарям доводиться вдягати гігієнічні підгузки. У них спекотно та незручно, проте це дозволяє економити час та костюми.

Нагадавши, у МОЗ попередили про похибку тестів на Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.