У Києві через конфлікт на дорозі з донецьким мільйонером Юрієм Свиридовим і його дружиною Іриною Корнієнко побили важкохворого ветерана АТО Івана Дєєва, який дивом вибрався з полону терористів. В українського захисника зламана кістка носової гайморової пазухи, розбита брова і перенісся, забите коліно.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст Юрій Бутусов.

Так, відомо, що конфлікт стався 16 жовтня. Побиття героя війни обурило українців, ветерани АТО разом з волонтерами вийшли на акцію протесту під стіни поліції. Вони вимагали неупередженого розслідування і доведення справи до суду.

"Донецький тіньовий мільйонер Юрій Свиридов, який відсидів за вбивство і розбій, побив на вулиці в Києві тяжкохворого інваліда війни, героя-диверсанта Івана Дєєва, який дивом вижив у російській в'язниці. І від держави і суспільства залежить, чи буде покараний злочинець і чи отримає допомогу потерпілий",- пише Бутусов.

Свідок, яка бачила усе з вікна свого офісу, нападників не захищає, але разом із тим обурена – вкрай нестримано себе поводив і побитий Іван.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Іван Дєєв - спецназівець, який проводив диверсійні операції на окупованих територіях Донбасу. Дєєв потрапив у полон бойовиків і провів там майже три роки під тортурами. На контрольовану територію він повернувся в грудні 2019 року в результаті обміну. У Києві проходив реабілітацію, але нещодавно захворів на коронавірус і потрапив до реанімації.

У день, коли стався конфлікт зі Свиридовим, він вперше виїхав з дому.

За інформацією, отриманою Бутусовим в правоохоронних органах, Свиридов перебрався з Донецька до Києва, у нього 4 судимості. Дружина Свиридова, Ірина Корнієнко, в коментарі журналістам заявила, що подасть на Бутусова в суд за поширення наклепу і озвучила свою версію події:

"Якщо у людини була одна судимість, вона жодним чином не є рецидивістом. Мій чоловік (це за статтею Бутусова - нехай так і буде) включив аварійку, а там дорога розділена стовпчиками, я вийшла з машини максимум дві секунди. Позаду нас стояла машина десь в десяти метрах. За нею жодної машини і водій тупо сигналить, розривається. Я виходжу і такі мати на мене відразу, що я повернулася і оторопіла. Це частка секунди, я навіть не зрозуміла, що сталося. Чоловік вийшов зі словами: "Що ти сказав?". Він взагалі його першим не бив. Вилетіла ця жінка. Навіть не жінка, а якийсь танк, повалила чоловіка, розірвала трикотажний светр на ньому в лахміття. А потім вона показує, що у неї перев'язані пальці", - розповідає Ірина Корнієнко.

Після цього вони звернулися у поліцію, щоб написати заяву і дати свідчення.

Дружина побитого ветерана АТО Людмила Дєєва розповіла журналістам зовсім іншу історію. За словами жінки, вони чекали, поки авто перед ними розвернеться, але машина зупинилася на вузькому провулку, випускаючи Корнієнко.

"Ваня сигналить. Каже, невже не можна було далі стати, бо тут не можна взагалі зупинятися. На що жінка виходить і починає нецензурно висловлюватися, типу - що ви собі дозволяєте? Відкриваються двері і звідти чоловік починає нецензурно розмовляти, на що Ваня відповідає тією ж мовою. Я сиджу в машині. На дорозі часто так буває: перепалка, і поїхали всі. І тут вискакують з двох сторін пасажир і водій, вони підбігають прямо до дверей, Ваня ще не встигає вийти з машини і починають його бити", - розповідає Людмила Дєєва.

Коли в конфлікт почали втручатися перехожі, Свиридов сів у машину і поїхав.

Ветерани АТО вимагають від поліції покарання для винних.

Geplaatst door Tanya Nun op Donderdag 22 oktober 2020

"В даний час розслідування триває. Хочу вас запевнити, що воно знаходиться на особистому контролі моєму, керівництва Головного управління, керівництва районного управління поліції, проводяться слідчі дії",- сказав учасникам акції протесту Олександр Самосенко - заступник начальника Печерського управління поліції Києва, начальник слідчого відділу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у страшній аварії загинули батько і дочка, Україна в сльозах

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Тернополем машина з трьома дітьми зійшла з розуму Покотила без водія

Також, "Знай.uа" писав, що під Харковом в страшній аварії загинув бравий полковник з 15-річною дочкою