Киян "пасуть" грабіжники, які мітять квартири за допомогою цілого набору спеціальних знаків. Про це розповіли у виданні "Вести".

Повідомляється, що волонтерам вдалося розшифрувати значення значків, якими квартирні злодії позначають вподобане їм житло. Це дозволило правоохоронцям зловити зловмисників на гарячому.

В арсеналі домушників безліч хитрощів-вони не лінуються встановлювати системи відеоспостереження, вивчають платіжки за комунальні послуги, залишають сірники і волосинки в дверях.

Колишній співробітник карного розшуку Володимир Корнієнко визнає, що система знаків у домушників дійсно існує. Однак ними користуються досить рідко, в основному – одинаки-аматори.

Домушники залишають мітки біля квартир (Фото: vesti.ua)
Домушники залишають мітки біля квартир (Фото: vesti.ua)

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Професійні домушники зазвичай залишають власні маячки, зрозумілі тільки їм. Наприклад, підсунути під двері рекламний листок-це дозволяє дізнатися, чи не поїхали власники квартири.

Крім того, злодіїв цікавлять вікна квартири, яка їм сподобалася – чи включається там вечорами світло. Якщо ні, то і господар, швидше за все, у від'їзді.

Нагадавши, Знай писав, що в Києві зловмисники пробралися в квартиру генерального директора одного з центральних телеканалів "1 + 1 Продакшн" Дмитра Зубка.

Також Знай повідомляв, що харків'ян попереджають про те, що в декількох місцевих ЖК з'явився підозрілий тип, який ходить по під'їздах і перевіряє чи зачинити двері квартир смикаючи їх за ручки.

Нещодавно Знай передавав, що у Дніпрі затримали банду квартирних злодіїв, які здійснювали крадіжки у Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.