Олена Зеленська, перша леді України, зацікавилася питанням якості шкільного харчування в країні. Про це вона написала на особистій сторінці у Facebook, поділившись повідомленням головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Ляшко написав, що Кабінет міністрів готує нову постанову «Про затвердження норм і порядку організації харчування в освітніх закладах та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”.

За даними світової статистики, сучасні діти споживають велику кількість шкідливої їжі та все менше рухаються. Це призводить до дитячого ожиріння та проблем із серцево-судинною системою.

В Україні пропонують вперше на законодавчому рівні врегулювати питання харчування дітей з особливими дієтичними потребами (цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо).

Крім того, заборонять закуповувати, продавати та пропонувати дітям технологічно оброблені м’ясні і рибні продукти (ковбасу, сосиски, напівфабрикати), солодкі газовані напої, енергетичні напоїв і будь-які інші напої із вмістом доданих цукрів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також буде обмежено добову кількість солі, цукру, борошняних і кондитерських виробів, жирів із урахуванням рекомендацій ВООЗ.

Нагадаємо, викиньте це негайно: у напої для немовлят знайшли мільйони мікрочастинок пластику.

Як повідомляв "Знай.ua", в Дніпрі школярка-шкуродерка хвалиться фото з мертвими тваринами: "Минулі так не смерділи"

Знай.ua писав, Київ накрила хвиля самогубств через коронавірус: "Люди не витримують"