У Чорнобильському заповіднику в поле зору камери потрапив милий смугастий звір, який хоробро захищав свої території. Причому так сміливо, що машині довелося здавати назад, щоб не нариватися.

Йдеться про єнотовидного собаку, якого зустріли співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Ролик вони виклали на офіційній сторінці в Facebook.

З одного боку, звір розвеселив команду, з іншого - насторожив. За словами фахівців, така поведінка тварини може бути пов'язана з хворобою.

"Ось такі хоробрі звірі мешкають на території нашого заповідника. Єнотовидна собака не боїться ні автомобіля, ні людей, тому що це її ліс!" - пишуть в заповіднику.

Проте біологи стверджують, що така поведінка нетипова для єнотовидних собак, як і для інших невеликих хижаків.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Вони, швидше, втечуть або сховаються, ніж агресивно кидатися на невідомого противника. Можливо, "єнотовидка" хвора. Є підозра на сказ. А це, звичайно, вже не так весело, як на відео. Хоча у природи - свої закони. Людська мораль їм чужа", - додали фахівці.

Ось такі хоробрі звірі мешкають на території нашого Заповідника. Єнотовидна собака не боїться ні автомобіля, ні людей, бо це її ліс! Відео Олександра Тарасенка, начальника відділу державної охорони природно-заповідного фонду Р.S. Насправді, така поведінка нетипова для єнотовидних собак, як і для інших невеликих хижаків. Вони, скоріше, втечуть чи сховаються, аніж агресивно кидатимуться на невідомого противника. Можливо, єнотовидка хвора. Є підозра на сказ. А це, звичайно, вже не так весело, як на відео. Хоча в природи - власні закони. Людська мораль їм не властива. #Чорнобильськийзаповідник #chornobyl_reserve #чернобыльскийзаповедник

Geplaatst door Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник op Dinsdag 20 oktober 2020

Нагадаємо, Знай писав, що в США поліція зловила і затримала «небезпечного злочинця» - кенгуру спокійно розгулював по вулицях одного з міст штату Флорида. Як він там опинився ніхто не знає. Після незвичайного затримання поліцейські розповіли, що тварина на відміну від інших затриманих вело себе відмінно. Воно не створювало проблем, як люди під час затримання. Поліцейські отримали масу задоволення під час затримання і від душі посміялися.

Знай розповідав, що в Києві зловили пораненого зайця, який влаштував ралі. Рятувальники диких тварин довго ловили зайця так і не змогли зрозуміти, як він опинився в самому центрі столиці. Спійманому вухатому надали допомогу і відправили на реабілітацію в Центр під Борисполем. Після того, як його лапа зажила, його повернули в дику природу, а весь процес показали на відео в мережі.