Постійне зростання кількості хворих в недалекому майбутньому перетвориться на дуже серйозну проблему.

"В Києві лікарні вже переповнені. Тому однозначно потрібно ставити питання про розгортання додаткових шпиталів", - заявила епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк, передає "Главред".

Лікар вважає, що у нових тимчасових шпиталях, які влада обіцяє відкрити найближчим часом, необхідно мотивувати співробітників. І не мотивуючими словами, а високими зарплатами.

"Або чимось ще, тому що сьогодні і в стаціонарах, які і так не сильно оснащені всіма фахівцями, не вистачає людей. Багато в чому і тому, що значна частина медиків, які там працюють, знаходяться на лікарняних. Тому, ймовірно, треба буде залучати всіх - і студентів, і тих медиків, які зараз не працюють", - уточнила Катерина.

Епідеміолог впевнена, що повертати більш суворі карантинні заходи просто необхідно.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Коли ми навесні вводили карантин, то ми кількість хворих змогли розтягнути в часі. Зараз певні карантинні заходи, можливо, не такі тотальні, як раніше, але потрібно повертати, інакше ми просто не розвантажимо систему охорони здоров'я. Якби ми за літо підготували стаціонари, владнали питання з наявністю кисню в лікарнях, то тоді ми могли б сподіватися на те, що протягнемо без карантину. Але оскільки наші лікарні на тому ж рівні, що і навесні, то, очевидно, що ми знову будемо в карантині вже через пару тижнів", - підсумувала Катерина.

Нагадаємо, в Києві, Маріуполі та Одесі незабаром почнеться підготовка до відкриття великих інфекційних госпіталів на випадок, якщо всі медустанови будуть перевантажені і почнеться друга хвиля епідемії. У Києві під госпіталь можуть виділити Палац спорту.

Як повідомляв " Знай.ua", гідний фініш рятувальної операції на Луганщині: сотні українців з квітами прийшли подякувати.

Знай.ua писав, коронавірусний колапс: кияни з ночі займають чергу, щоб зробити тести на covid-19