Пройти первинну перевірку на коронавірус можна і без стандартного тесту і навіть не виходячи з дому. Такої думки дотримується відомий український педіатр Євген Комаровський. Він нагадав, що одмн з основних симптомів COVID-19-втрата нюху.

Так, за словами педіатра, в разі зараження організм не сприймає запахи не через слиз, як під час нежиті, а через ураження нейронів, які відповідають за нюх.

"При коронавірусі нежиті - на копійку, а нюху немає. Тест: "Чим це пахне" набагато ефективніший за будь-яку термометрію. Припустимо, ви шкільний учитель. Вранці вам треба замість вимірювання температури потерти ганчірку часником і питати, чим це пахне. Чує запах - слава Богу. Не чує — давай додому", - написав медик на своїй сторінці в Facebook.

Комаровський додав: якщо нюх пропв, а температура піднялася вище 37 градусів, то у людини майже напевно COVID-19.

Коронавірус загрожує всім українцям, але не однаковою мірою. На думку популярного педіатра, відомого українського лікаря Євгена Комаровського, дехто з наших співгромадян зможе уникнути страшної хвороби.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, лікар Комаровський пояснив, як розговорити мовчазного малюка: головне не метушитися і не турбуватися.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому голосував за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.