У Києві за 9 місяців поточного року з медичних закладів звільнилися понад сім тисяч працівників. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко, виступаючи під час традиційної онлайн-конференції.

За його словами, майже половина цих людей – це працівники техперсоналу. Однак друга половина – це медики.

Кличко наголосив, що міська влада намагається постійно поліпшувати умови праці лікарів та медсестер, однак це не допомагає спинити відтік медичних кадрів. На надбавки до зарплат лікарів Київ зі свого бюджету витратив вже майже мільярд гривень.

Однак така вагома причина, як пандемія коронавірусу, змушує медичних працівників боятися за своє життя та звільнятися з роботи. Особливо активно звільняються медики, які належать до груп ризику через свій вік або супутні захворювання.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Кличко зазначив, що студенти-медики не поспішають іти працювати в державних лікарнях після отримання диплому, і це теж сприяє збільшенню кількості вакантних місць у медичних закладах.

Нагадаємо, що у Харкові хворих з коронавірусом залишать лікуватися вдома. Ліжок не вистачає для нових пацієнтів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", український блогер Стужук помер через коронавірус. 35-річний чоловік впав у кому, після чого помер, так і не отямившись.

Також, "Знай.uа" писав, що у Чернівцях лікарі самі обирають кого рятувати - місць у лікарнях катастрофічно не вистачає.