12-річний Натан Грушкін - початківець, який тільки пробує себе у палеонтології. І вже на початку своєї кар`єри йому неабияк пощастило: під час походу в канадській провінції Альберта, куди він вирушив разом із батьком, Натан знайшов скелет динозавра, якому близько 69 мільйонів років. Це сталося ще у липні, але розкопки закінчилися лише 15 жовтня.

Натан згадує, як йому відняло мову, коли він зрозумів, що знайшов в одній зі скель. "Я був настільки шокований, що мені насправді вдалося віднайти ці рештки!", - розповів хлопець ВВС.

"Тату, тобі треба це побачити!", - покликав у якийсь момент Натан.

Діон Грушкін розповів, що по інтонації сина одразу зрозумів, що той натрапив на щось незвичайне.

"Вони виглядали як закам'янілі кістки, це неможливо було сплутати ні з чим іншим", - згадує чоловік.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Батько з сином звернулися до Королівського музею Тірелла, який розташований у Альберті, оскільки подібні скам'янілості захищає канадське законодавство. Працівники музею попросили їх сфотографувати знахідку і зафіксувати її GPS-координати, аби потім відправити на це місце фахівців.

Під час розкопок команда експертів виявила близько 50 кісток, усі вони належать одному й тому ж молодому гадрозавру, який жив близько 69 млн років тому.

"Раніше моїм улюбленим динозавром - мабуть, як і для більшості дітей, - був тиранозавр-рекс. Але після цього відкриття це, звісно, гадрозавр", - розповідає Натан.

Нагадаємо, як приручити дракона, погодувати ламу, залізти в кокон - які літні розваги приготували на ВДНГ.

Як повідомляє портал "Знай.ua", "Літо на ВДНГ" - у Києві відкривають парк розваг, де і коли розвіятися після карантину.