Житель Київщини Станіслав потрапив до Книги рекордів завдяки винятковій майстерності макраме: з одних тільки ниток чоловік сплів велосипед у натуральну величину.

Щоб зв'язати двоколісного монстра, Станіславу знадобилося 7 кілометрів мотузки, повідомляє ТСН.

Український майстер займається макраме вже більше 30 років. Почавши навчання за дитячим посібником, сьогодні - плете по своїй власній техніці. Щоб звичайна мотузка перетворилася на саморобку, потрібно багато терпіння, розповідає Станіслав. На одну роботу можуть піти дні, іноді - місяці, а буває - роки.

В'язаний велосипед - найскладніше і найамбітніше творіння майстра. Він підкреслює, що тут не використовувалося жодного металевого елемента: тільки мотузки. На створення велосипеда пішло ні багато ні мало - п'ять років, 7 кілометрів вервки і 120 тисяч вузлів.

Велосипед потрапив до Книги рекордів України в категорії "Мистецтво". Сам Станіслав мріє коли-небудь відкрити музей макраме.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Тим часом у Києві дівчина встановила рекорд, який вже занесли до Національного реєстру рекордів України. Вона подолала максимальну відстань під час занять на спортивному тренажері "Бігова доріжка" за п’ять годин поспіль.

Нагадаємо, що рибалка вивудив з річки зубастого монстра і остовпів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті рибалка мало не посивів, побачивши дивний улов.

Також, "Знай.uа" писав, що тернополянка вивудила з річки двох " монстрів".