Щодня ситуація з коронавірусом в Україні погіршується, в лікарнях місць майже не залишилося, і є велика ймовірність колапсу в системі медицини. Найважливіше, що зараз має бути в домашній аптечці - це навіть не ліки.

Про найважливіші моменти розповів лікар Олександр Баклан, передає Оглядач.

Отже, як прояви хвороби можна вважати важкими:

  • температура вище, 38 яка погано "збивається" і:
  • кашель, особливо з виділенням кров'янистого мокротиння
  • задишка
  • порушення свідомості, неадекватна поведінка
  • наявність хронічних захворювань
  • зниження сатурації нижче 93%

Все, що не підпадає під ці пункти, це легкі і середні тяжкості захворювання.

"В даний час корисно мати в будинку в аптечці пульсоксиметр. Це і є той пристрій, який вимірює сатурацію (насичення киснем крові)., яка є одним з критеріїв серйозності захворювання", - каже доктор і зазначає, що коштує пульсоксиметр приблизно стільки ж, скільки і антибіотики, зате користі він принесе явно більше.

"Маючи вдома термометр, пульсоксиметр, і здоровий глузд, ви можете самостійно і цілком достовірно контролювати свій стан у разі захворювання і не проходити непотрібні дослідження та огляди, зберігаючи гроші, час та інші ресурси, як свої так і медиків",- підсумував медик.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, хворих на коронавірус у лікарнях Житомирської області змушують купувати нереально дорогі ліки за власні кошти. Про це написала жінка, матір якої перебуває в Чуднівській ЦРЛ, в інфекційному відділенні.

Як повідомляв портал Знай.uа, львівський ліцей закрили на карантин - коронавірус знайшли у десятка вчителів

Також портал Знай.uа писав, що під Дніпром четверо осиротілих малюків чекають на нових батьків: "Де ти, матусю"