В Україні можуть повернутися до жорстких карантинних обмежень через постійне зростання захворюваності. Повернутися до весняної практики українці можуть вже через два тижні.

Про це в інтерв'ю Українській правді розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко у четвер, 8 жовтня.

"Два тижні-це інкубаційний період, в середньому. Тоді я як санітарний лікар буду говорити: Дивіться, ми вийшли на цю цифру, у нас залишилося два тижні, і у нас іншого виходу немає, окрім як вводити жорсткі карантинні обмежувальні заходи", - пояснив Ляшко.

У Міністерстві охорони здоров'я дійшли висновку, що саме через один-два тижні в Україні буквально закінчаться місця для нових пацієнтів з коронавірусом. Розрахунки базуються на статистиці пандемії, яку маємо сьогодні.

Також Ляшко заявляв, що мобільні бригади завжди виїжджають на виклик хворого із симптомами коронавірусу, в іншому разі причина - людський фактор. "Коли мені кажуть, що щось не працює або не їздить, то я більше, ніж упевнений, що хтось або не скористався можливістю, або це людський фактор. І по Києву цих людських факторів набагато більше", – заявив лікар.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.