Мобільні бригади завжди виїжджають на виклик хворого із симптомами коронавірусу, в іншому разі причина - людський фактор.

Про це головний санлікар країни Віктор Ляшко розповів в інтерв’ю УП. Життя. Він переконаний, що бригади ефективно виконують свою роботу.

"Коли мені кажуть, що щось не працює або не їздить, то я більше, ніж упевнений, що хтось або не скористався можливістю, або це людський фактор. І по Києву цих людських факторів набагато більше", – заявив лікар.

Ляшко додав, що мобільні бригади "зацікавлені виїжджати й забирати зразки", в іншому випадку НЗСУ понизить їхній коефіцієнт, від чого залежить зарплатня. Лікар наполягає, що громадяни, що мають явні симптоми коронавірусу, мають наполягати на приїзді медиків.

Він зауважив, що мазок лікарі беруть лише в того членародини, який має симптоми вірусу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми не знаємо, у який період часу потрапимо на забір в цю родину. У середньому, десь на 5-7 день найчастіше виникають симптоми, але інші члени родини можуть бути ще не хворі, адже інкубаційний період до 14 днів, хоча десь у 70% усіх випадків інкубаційний період – 7-8 днів", – пояснив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.