У розпал епідемії, коли кількість хворих щодня збільшується, в Україні процвітає торгівля підробленими довідками про негативний результат ПЛР - тесту на коронавірус для виїзду за кордон.

Як повідомляє "Курс України", свої послуги ділки пропонують в соцмережах, без всяких аналізів вам обіцяють оформити необхідний документ. Коштує таке задоволення в 2, а то і в 3 рази дешевше, ніж в клініках. Оплатити довідку можна післяплатою при отриманні. Цікаво, що довідки оформляють від імені відомих лабораторій зі справжніми сертифікатами. Ті, в свою чергу, стверджують, що їхнім ім'ям користуються шахраї.

"Довідку відправляємо по "Новій Пошті", післяплатою. Врахуйте: вам потрібно буде заплатити додатково за її доставку. Оплата після отримання. Сама довідка коштує 400 грн"— - кажуть при оформленні "замовлення". При цьому все, що потрібно від клієнта, - це фото першої сторінки закордонного паспорта (або ім'я та прізвище латиницею) і дата вильоту. Туристичні оператори знають про ці схеми і навіть самі в них беруть участь.

"В даний час за такими схемами вже працюють деякі туроператори, пропонуючи туристам за умовно невеликі гроші оформлення необхідної довідки навіть без здачі аналізу", — розповівши комерційний директор клініки "Сінево" Микола Скавронський.

Нагадаємо, хворих на коронавірус у лікарнях Житомирської області змушують купувати нереально дорогі ліки за власні кошти. Про це написала жінка, матір якої перебуває в Чуднівській ЦРЛ, в інфекційному відділенні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, львівський ліцей закрили на карантин - коронавірус знайшли у десятка вчителів

Також портал Знай.uа писав, що під Дніпром четверо осиротілих малюків чекають на нових батьків: "Де ти, матусю"