У шокуючому вбивстві матір'ю власної дитини з діагнозом аутизм, про яке зараз говорять по всій Україні, винна, в першу чергу, держава. Так вважають учасники спільноти "Аутизм. Біомед. Відновлення" в соціальній мережі Facebook.

У цій спільноті зібралися батьки дітей з РАС та іншими особливостями розвитку, фахівці та лікарі. На їхню думку, жінка з Херсонщини, яка втопила в каналі власного 4-річного сина з аутизмом, стала жертвою обставин.

"Ця подія лише показує, яку важку ношу несуть жінки, у яких особлива дитина... виховує її одна, без батька, без сторонньої допомоги і без допомоги держави, якщо таку дитину ніде не приймають, і вона несе цю ношу 24 години на добу", - вважають у групі.

"Причому ця мати не була ні п'яницею, ні психічно хворою... вона була дуже порядною і відповідальною, турботливою матір'ю, яка весь свій час присвятила дитині, водила його на заняття», - додає автор повідомлення.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Такі батьки вимагають допомоги і держави, і близького оточення, і психологічну допомогу. Якби цю допомогу їм надавали... таких ситуацій би не сталося", - вважає автор поста.

"Психіка і обставини у всіх різні. У неї психіка не витримала», «До 15 років... державі легше роздавати терміни і витрачати на утримання 15 років, ніж тте ж гроші витратити на допомогу сім'ї і уникнути трагедії», - пишуть в коментарях учасники групи.

"Його вбила держава", - констатують вони.

Нагадаємо, Знай писав, що в Києві живе сім'я переселенців, в якій дитина страждає невиліковним генетичним захворюванням. Мати хлопчика не здається, знаючи, що врятувати дитину неможливо.

Також Знай повідомляв, що прокуратура оскаржила рішення суду першої інстанції і посилила покарання матері, яка приховала свою вагітність, народила, а потім задушила дитину.

Нещодавно Знай передавав, що 25 вересня 2016 року в Дніпрі були застрелені співробітники Національної поліції Артем Кутушев і Ольга Макаренко. Правоохоронці вшанували пам'ять загиблих колег.