Ситуація з коронавірусом в Києві продовжує погіршуватися, особливо це стосується дитячих садків і шкіл.

Про це під час брифінгу в середу, 7 жовтня, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Що стосується навчального процесу в Києві. Ситуація в школах і дитячих садках – поки контрольована. Але, динаміка - негативна", - зазначив градоначальник.

Кличко додав, що на сьогоднішній день в Києві на каратин закрилися три школи через зараження вчителів, на дистанційному навчання знаходяться 377 класів з 152 шкіл. За час епідемії діагноз "коронавірус" поставили 410 школярам і 302 вчителів.

"У дитячих садках теж спостерігається зростання захворюваності. Через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 47 груп в 41 саду. Три дитсадки закриті на карантин. Наповнюваність дітей у дитсадках столиці - понад 58%", - підкреслив Кличко.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, директор Вишнівського ліцею "Ідеал" Володимир Коваленко помер у київській лікарні в понеділок, 5 жовтня. Чоловікові було всього 49 років. У ліцеї стверджують, що протягом останніх півтора тижнів відразу у кількох вчителів діагностували коронавірус, але цей факт приховували як від учнів, так і від батьків. Школа продовжувала працювати в штатному режимі.

"У нас тільки за тиждень були два педагога з підтвердженим діагнозом, і ще двоє очікують остаточних результатів тестів. Вони відправлені на самоізоляцію. Ми щодня доповідали ситуацію в район. Але нам відповідали, щоб ми не сіяли паніку. Мовляв, офіційно у вас коронавірусу немає, і ніхто нікого на карантин відправляти не має наміру",- розповіло джерело в педагогічному колективі ліцею.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.