Недопуски до перевірок - одна з найбільших проблем, з якою зіштовхується сьогодні Держекоінспекція.

Особливо часто цим грішать підприємства, які мають за собою статус забруднювачів.

Одне з таких знаходиться поряд з Національним природним парком «Голосіївський». За попередніми оцінками воно відповідальне за забруднення Оріхуватських озер. Це - комунальне підприємство ШЕУ Голосіївського району.

За зверненням, яке подали небайдужі кияни, через незаконну врізку в колекторі КП ШЕУ зливає до водойми відходи. 3 вересня ми взяли воду з Оріхуватських озер на лабораторний аналіз. Гранично допустимі концентрації хімічного та біологічного споживання кисню перевищені в середньому в чотири рази. Це вкрай високі показники, які можуть спричинити загибель всього живого у озері.

1 жовтня КП ШЕУ Голосіївського району недопустило ДЕІ до перевірки, нічим не мотивувавши свою відмову. За фактом недопуску Інспекція спрямує відповідні матеріали до правоохоронних органів, які мають встановити факт кримінального правопорушення. Сподіваюсь на ретельне розслідування правоохоронцями цієї справи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Такі факти, на жаль, непоодинокі. Це злочинна система, що дозволяє уникати забруднювачам відповідальності. А жертвами її є всі громадяни, які дихають забрудненим повітрям, п’ють воду зі шкідливими домішками, а потім хворіють на спричинені цим захворювання.

Тому очікую на якомога швидше ухвалення законопроекту №3091, який підвищить штрафи за недопуски на підприємства, створивши таким чином дієвий важіль впливу на забруднювачів.