У понеділок, 5 жовтня, до Києва прийде ураган. У другій половині швидкість вітру буде досягати 15-24 метри на секунду. Через погодне погіршення в столиці оголосили штормове попередження.

Про це йдеться в повідомленні Українського гідрометцентру.

Штормове попередження в Києві - як уберегтися

Щоб максимально убезпечити себе під час урагану, фахівці пропонують слідувати наступним правилам:

  • щільно зачиніть усі вікна будинків, приберіть з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • тримайтеся подалі від великих дерев, особливо тополь, а також не паркуйте поруч з ними авто;
  • якщо вітер занадто сильний - сховайтеся в найближчому приміщенні або природному укритті;
  • якщо ви на вулиці, намагайтеся триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, високих дерев;

У 2020 році світ вже пережив кілька великих природних катаклізмів, включаючи пандемію коронавірусу. Поточний рік закінчиться всього через 3 місяці, однак і цього часу достатньо, щоб додатково "навести шереху" в світі. Цього разу постраждала Франція. Тут вже кілька днів вирує найсильніший ураган, який руйнує все на своєму шляху.

До речі, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Знай.ua писав, що у Києві очманіла стихія накоїла Бід, машини в тріски, дахи на асфальті. На одній з багатоповерхівок ураган ледь не зніс половину покрівлі з балконів на верхньому поверсі.