Війна на Донбасі триває вже п’ять років, і кінця їй не видно. За цей час тисячі українських сімей зазнали біль втрати чоловіків, синів, батьків. Десятки тисяч родин опинилися без даху над головою. У всіх них – свої історії війни, у кожного – по-своєму трагічна. Цими історіями ділиться видання «ВВС. Україна».

Зокрема, історією вдови бійця з Бердичева Олександра Пителя, який загинув у січні 2015 року у бою за Донецький аеропорт.

Жінка виховує п’ятирічного сина. Коли її чоловік загинув, Юлія була вагітна. Перший час вона не відвідувала цвинтар, старалася не піддаватися надмірним емоціям, боячись нашкодити дитині.

"Після народження сина стало ще гірше. Горе, туга захлиснули", - ділиться вона. Жінка додає, що пояснює підростаючому сину, що сталося з татом.

"Він виросте і запитає, як це сталось, чому. І я буду розповідати. Ми переживемо це горе ще раз", - зазначає вдова.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фото: ВВС. Україна
Фото: ВВС. Україна

За її словами, після смерті чоловіка з’явилося відчуття, що війна вже завершилася. Однак потім прийшло розуміння, що цей жах все ще продовжується. Наразі Юлія допомагає волонтерам та спілкується із іншими вдовами бійців АТО.

«Ми спілкуємося і переживаємо горе разом. Підтримуємо одна одну, передаємо дитячий одяг. Колись так допомагали нам", - ділиться Питель.

Нагадаємо, російські школярки станцювали в бікіні біля меморіалу Перемоги

Як повідомляв портал Знай.ua, українські молодята влаштували цинічну фотосесію біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні

Також Знай.ua писав, у Києві вандали осквернили пам'ятник жертвам Голодомору