У Києві в ніч з 21 на 22 серпня вандали осквернили скульптуру "Гірка пам'ять дитинства", більш відому як "дівчинка з колосками", що встановлена біля Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це повідомили на сторінці музею в соцмережі Фейсбук.

Генеральна директорка музею Олеся Стасюк повідомила, що зловмисників було троє і акт вандалізму було вчинено свідомо.

фото: музей Голодомору
фото: музей Голодомору

"Вночі троє невідомих зірвали постамент. Слава Богу, сам пам'ятник не пошкоджений, бо вони не могли його підняти, він дуже важкий", - розповіла вона BBC News Україна.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами Стасюк, обставини інциденту говорять про те, що це була спланована акція.

"Вони відволікали охорону під виглядом п'яних. Скульптуру дуже важко було зірвати, там треба було автомобіль, тому це точно не п'яні зробили",- розповіла Стасюк.

фото: музей Голодомору
фото: музей Голодомору

Очільниця музею наголосила, що на свідомий характер інциденту вказує і те, що його було скоєно перед Днем незалежності, щоб показати наругу над пам'яттю українського народу.

Наразі один з головних символів Музею "дівчинку з колосками" демонтували для реставрації.

На щастя, скульптура залишилась неушкодженною. Національний музей Голодомору-геноциду зробить усе можливе, щоб найближчим часом скульптура повернулася на своє місце.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові вандали розгромили візитівку міста - піаніно вщент

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові нічні вандали розгромили пам'ятник Каменяреві - соромно читати, що там тепер написано

Також «Знай.uа» писав, що Під Києвом вандали розгромили меморіал матерів воїнів АТО і залишили ганебний слід