У Кабінеті міністрів схвалили законопроект, яким посилюється відповідальність за проникнення в Чорнобильську зону без спеціальної перепустки. Якщо у Верховній раді підтримають цей проект, тих, хто самовільно відвідає зону, світить пару років тюремного ув’язнення. На це звернув увагу український письменник Маркіян Камиш, передає "Українська правда. Життя".

На його думку, шкоди від такого рішення влади буде більше, ніж користі.

«Проголосувавши за подібні поправки, Верховна рада не вирішить проблему, а розв'яже руки тим, хто планує нажитись на природних багатствах Зони — їм сторонні очі за колючкою точно не потрібні», - вважає він, додаючи, що саме сталкери стали спостерігачами, яких важко контролювати зловмисникам.

Камиш нагадав, що офіційні екскурсії возять до зони за чітко встановленими маршрутами. Але сталкери можуть проникнути в глибину зони, та побачити незаконну вирубку лісів і вивіз металів.

Наприклад, 2016 року журналісти The New York Times за допомогою сталкера проникли на територію Зони, де велася незаконна вирубка.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім
Показати ще

«Замість посилювати відповідальність для зловмисників, які пробують виносити із зони радіоактивні предмети, збираються просто садити всіх», - обурюється письменник, нагадуючи, що гриби і ягоди з зони найчастіше вивозять місцеві мешканці, «які в такий прикрий спосіб намагаються прогодуватися і заробити. Їх не лякала кримінальна відповідальність досі, не зупинить і зараз».

Нагадаємо, як "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ua, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Також Знай.ua писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих і постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.