Після того, як минулого року вийшов серіал «Чорнобиль» виробництва НВО, про це місце заговорили мільйони людей. Але, як доводиться тим, хто там живе донині.

Таким чином, повідомляється, що на даний момент в зоні відчуження живе 115 осіб. Всі вони пенсіонери, які не збираються залишати Батьківщину до останніх днів життя.

#ВУКРАИНЕ. Чернобыль: зона или аттракцион?

"Я уже 33 года ем эту картошку, и здоровее, чем вы в Киеве". О Чернобыле после выхода сериала НВО снова заговорили миллионы людей во всем мире. Сейчас в зоне отчуждения живут 115 человек, все – пенсионеры. Раз в месяц сюда приезжает мобильный магазин, пенсии привозят волонтеры. О жизни самоселов Чернобыля смотрите в новом выпуске #ВКУРАИНЕ: https://youtu.be/79DVr92_AgI

Geplaatst door Реальное кино op Vrijdag 4 september 2020

Таких як вони називають самострілами, ті хто після аварії повернувся в неживі села. Пенсіонерка Ганна розповіла, що картопля власного виробництва, вирощена на чорнобильських землях, вже їсть 33 роки, і здоровіша, ніж у Києві.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Магазин до них приїжджає мобільний, раз на п'ять тижнів.

Всі 115 осіб, які залишилися з того часу живуть в ізоляції. Їх все влаштовує, і вони з радістю приймають туристів.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що побачити Чорнобиль очима туристів можна буде не виходячи з дому вже зовсім скоро.

У жовтні запрацює перший у світі мобільний додаток, який дозволить відвідати зону відчуження в онлайн-форматі.

Тур відбуватиметься у супроводі аудіо-гіда, і буде це доступно українською та англійською мовами.

Нагадаємо, як "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ІА, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Також Знай.ІА писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих і постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.