У Київській області вирішили з розумом використовувати територію, уражену радіацією. Так, зону відчуження вирішили перетворити на магніт для туристів, тим самим популяризуючи Україну і залучаючи фінансовий приплив.

Про плани створити проект "Магніт України — Чорнобиль" заявив заступник голови Держуагентства з управління Зоною відчуження Максим Шевчук. Він зазначив, що ідею підтримали Офіс президента, Міністерство інформаційної політики та культури, Державне агентство з управління зоною та кода.

В першу чергу, мова йде про створення нових безпечних маршрутів, які зроблять зону ЧАЕС більш привабливою для людей. Шевчук зазначив, що тут не тільки непридатні для проживання локації, а й мальовнича дика природа, і маса унікальних технологічних об'єктів.

Тут планують відкрити нові маршрути для екскурсій на велосипедах, каяках, всюдиходах. Вже розпочато налагодження співпраці з туристичними агентствами.

Нагадаємо, у Державному агентстві України з управління зоною відчуження заявили, що вже незабаром відкриють Чорнобиль для відвідування, щоправда, діятимуть певні обмеження, пов'язані з карантином.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"На період адаптивного карантину будуть діяти обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, буде діяти один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип'ять, об'єкт "Чорнобиль-2", село Копачі та оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження за кількістю людей в групі, а саме не більше 10 осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ua, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Також Знай.ua писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих та постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.