Українці, які продовжують користуватися російською соцмережею Вконтакте незважаючи на заборону, ризикують потрапити на облік правоохоронних органів. Такі плани має Рада національної безпеки і оборони України.

Про це 25 вересня заявив секретар РНБО Олексій Данілов та заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час онлайн-конференції “Перспективи діджиталізації країни та ризики кібербезпеки”.

“Я хотів би звернути увагу на користувачів, які користуються цим ресурсом, який є забороненим. Це має бути їхня відповідальність – нащо вони це роблять і для чого вони це роблять. Справа в тому, що зараз та система, яка починає працювати, – про всіх цих користувачів будемо мати розуміння, вони будуть усі на обліку знаходитися. І якщо вони й надалі будуть поширювати російський контент на теренах країни, то вони будуть мати певні проблеми вже безпосередньо з нашою Нацполіцією, з нашими силовими структурами”, - заявив Данілов.

“Повністю погоджуюся з думкою Олексія В’ячеславовича, що це в першу має бути відповідальність користувачів. Вони повинні розуміти, що також порушують законодавство. І дійсно наші співробітники з колегами інших силових структур працюють над питанням закриття доступу до зазначеної мережі”, - підкреслив Гончаров.

Нагадаємо, Вконтакте повернувся в Україну, але тепер нікому не потрібен.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, соцмережа "ВКонтакте" намагається заманити українців назад у свої мережі.

Також Знай. ua писав, що "ВКонтакте" обійшов блокування і тепер працює без VPN в Україні.