У Києві жінку з дитиною відмовилися прийняти і сімейний лікар, і лікарі приватної клініки. Причиною став той факт, що у малюка діагностували коронавірус. Про це пише сама мама дитини - Оксана Смола, в соціальній мережі Facebook

За її словами, два тижні тому її чотирирічний син поскаржився на температуру і болі в животі. Підвищену температуру легко збили, вона трималася на позначці в 37,3-37,7. В цей же час свекор жінки зробив тест на коронавірус, який виявився позитивним. У зв'язку з цим дитині також провели тест.

"Робили в п'ятницю після обіду, результат отримали аж у понеділок після 19: 00. Результат був позитивний", - розповіла жінка.

Ще до підтвердження результатів тесту сімейний лікар відмовилася приходити до дитини для огляду.

«На той момент у малого ще не було результату тесту. Педіатр запропонувала»Телефонний режим". Педіатр сказала, що якщо прийде до нас, то повинна буде піти на самоізоляцію на два тижні. Ми ж прийти в поліклініку не можемо, тому що контактували з коронавірусним. Я вже і пропонувала вивести малюка на вулицю, і щоб вона його подивилася на лавочці. Відповідь: нет. Коли на 5-й день дитині стало гірше-температуру збивали кожні чотири години, червоне горло, шия розпухла, дикі болі в животі, то подзвонила в нашу дитячу поліклініку. Сказали, що черговий лікар не може оглянути дитину з коронавірусом і нам йти до них не можна. Мовляв, вирішуйте зі своїм педіатром», – скаржиться Смола.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Те ж саме вона почула, звернувшись до приватного лікаря. Тому їй довелося викликати спеціальну Covid-бригаду.

«Вийшло замкнуте коло: до нас не йдуть, а ми не маємо права вийти з дому, тому що на самоізоляції. Для того, щоб дитину послухали і оглянули, довелося дзвонити 103 і викликати ковидну бригаду... Поки було більш-менш стабільно, то в лікарню не забрали. Ще день, і дитині вже важко ковтати, наліт на язиці, білі прищики, діарея... Педіатр пропонує здати кров. Результат був дуже поганий і його забрали в інфекційну лікарню", - додає жінка.

Дитину тиждень тримали під крапельницями, на антибіотиках.

"Там лікарі сказали так: ось і результати лікування по телефону...» ,- розповіла мама малюка, відзначаючи, що деякі мами водять дітей з позитивним тестом в поліклініку.

"Тому що тут або ризикуєш здоров'ям своєї дитини, або здоров'ям інших», - констатує вона.

Нагадаємо, що коронавірус взявся за найменших пацієнтів, батьки в паніці

Як повідомляв портал "Знай.uа", львів'яни наплювали на карантин і "затрамбувалися" у трамваї

Також, "Знай.uа" писав, що Ляшко пригрозив українцям новими жорсткими обмеженнями