У понеділок, 28 вересня, українська столиця змінить коронавірусний статус і "перекочує" з помаранчевої зони до жовтої.

Таке рішення у четвер, 24 вересня, ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, згідно з новим епідемічним зонуванням, у червоній зоні знаходитимуться два українських міста: Тернопіль та Бережани (Тернопільська область). Наразі у червоній зоні перебувають 14 міст і районів.

В Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 191 671 випадків зараження. За добу зафіксували 3 565 нових випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. Відомо, що всього в Україні з початку епідемії видужали вже 85 133 пацієнтів. За останню добу видужало 1675 осіб, 70 осіб померло.

Уряд продовжив карантин до 31 жовтня з 22 травня. Підхід до пом'якшення або посилення карантину залишився адаптивним, але принцип розподілу регіонів для посилення карантинних заходів змінили.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Інтерактивну карту і дані про поширення коронавірусу в світі і країні кожен українець зможе простежити на сайті MY.UA

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені отримали грант на розробку вакцини від коронавірусу, найважливіші ліки століття можуть народитися в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, головний епідеміолог вляпався в скандал через жертви covid.

Також Знай. ua писав, що в Україні шукають охочих посперечатися на 10 тис дол щодо зараження Covid-19.