З Києва до Черкас можуть запустити двоповерховий потяг. Про це стало відомо зі слів заступника міністра фінансів Олександра Кави, передає видання «Столичний регіон».

Зазначається, що у планах «Укрзалізниці» - вже в найближчому майбутньому запустити двоповерховий потяг, який курсуватиме зі столиці до Черкас. Однак це стане можливим лише після того, як буде відремонтовано поїзди та відновлено електрифікацію ділянки шляхів між Черкасами та залізничною станцією ім. Тараса Шевченка.

Якщо цю ділянку дороги електрифікують, це зробить можливим запуск потяга «Інтерсіті» зі столиці до Черкас.

За словами заступника міністра, зазначеним маршрутом курсуватимуть потяги марки «Skoda».

Також наголошується, що в проекті державного бюджету на 2021 рік закладено електрифікацію ділянки «Черкаси-станція ім. Тараса Шевченка».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що у зв'язку зі "зміною епідемічної ситуації" Укрзалізниця почне продаж квитків з міст, які раніше перебували в червоній карантинній зоні.

Також Знай писав, що Укрзалізниця підніме тарифи на перевезення вантажів, але тільки за окремими напрямками.

Нещодавно Знай передавав, що Укрзалізниця планує розпочати виробництво нових електричок у Києві. Так, столичний електровагоноремонтний завод модернізував електропоїзд, який незабаром вийде на маршрут Київ-Фастів.