Київ не покине "помаранчеву" карантинну зону ще дуже довго. За найоптимістичнішими прогнозами, до березня наступного року. Про це стало відомо з повідомлення голови Держспоживслужби столиці Олега Рубана.

За його словами, зараз ситуація із захворюваністю коронавірусом в столиці стабілізувалася: цьому сприяє закінчення періоду масових відпусток.

"Ті, хто був інфікований з 1 вересня, - вони вже пройшли інкубаційний період", - стверджує Рубан.

Проте вже з наступного тижня ситуація значно зміниться-показники захворюваності знову "поповзуть" вгору.

"Наступного тижня ми очікуємо збільшення захворюваності, пов'язане з тим, що студенти повернулися до навчання, тому Київ буде перебувати в "помаранчевій" зоні до березня за найоптимістичнішими прогнозами", - вважає керівник Держспоживслужби столиці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадавши, вчені отримали грант на розробку вакцини від коронавірусу, найважливіші ліки століття можуть народитися в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, головний епідеміолог вляпався в скандал через жертви covid.

Також Знай. ua писав, що в Україні шукають охочих посперечатися на 10 тис дол щодо зараження Covid-19.