У київському метро встановлять нові турнікети, які не битимуть пасажирів стулками і зупинять "зайців". Детальніше про це розповідає видання "Сьогодні", посилаючись на прес-службу КП "Київський метрополітен".

Читайте Знай в Google News!

Відомо, що з 2019 року на станції "Площа Льва Толстого" тестуються нові турнікети, які не "б'ють" пасажирів стулками, подібно старим зразкам, а обладнані "вертушками". Більш того, таку установку не зможуть перестрибнути "зайці", оскільки вона досить висока.

Як розповіли в КП "Київський метрополітен", за експериментальний період нові турнікети добре себе зарекомендували, тому незабаром будуть встановлені на всіх станціях метро. В першу чергу під зміну потраплять застарілі моделі турнікетів, які "б'ються стулками", а після настане черга тих, які відслужили вже багато років.

"В рамках оновлення автоматичних контрольних пунктів були закуплені турнікети нової моделі для заміни застарілих, які експлуатують на підприємстві з 70-х років", – розповіли в КП "Київський метрополітен".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нові турнікети прийматимуть всі електронні способи оплати - банківські картки, смартфони з NFC, карти оплати проїзду, карти киянина, паперові та електронні QR-квитки.

До кінця 2020 року нові турнікети з'явиться на станціях: "Героїв Дніпра", "Оболонь", "Почайна", "Тараса Шевченка", "Контрактова площа", "Льва Толстого", "Либідська", "Кловська", "Палац спорту", "Дружби народів", "Видубичі", "Славутич", "Осокорки", "Позняки" та "Харківська".

"Наприклад, на станції "Сирець" турнікети вже фізично є, проте залишилося виконати ряд необхідних робіт по їх підключенню. Зараз графік проведення монтажних і налагоджувальних робіт знаходиться в розробці", - додали в підземці.

Загальна вартість усіх турнікетів, які мають встановити у підземці, становить майже 102 мільйони гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що киян попередили про великий апгрейд у підземці.

Як повідомляв портал Знай.иа, харків'яни повстали проти перейменування метро.

Також Знай.иа писав, що журналіст розкрив " аферу "в київському метро:"змусили заплатити за банкет менеджерів Кличка".