Виробники найпопулярнішого в Україні овоча - картоплі - змушені переглянути ціни. Вартість доведеться знизити через те, що в цьому сезоні врожаю вийшло більше, ніж очікувалося.

Про це йдеться в повідомленні аналітичного проекту EastFruit.

Кількість картоплі на ринку збільшується, при цьому більшість продукції не відрізняється особливою якістю, що теж заважає тримати ціни колишніми. Моніторинг показує, що в основних регіонах виробництва картопля коштує в межах 4-6 грн за кг, і це на 14% дешевше, ніж було ще тиждень тому. Якщо порівнювати з минулим роком, вартість знизилася на 45%, при цьому більшість виробників прогнозують, що ціна буде знижуватися і далі.

Відзначимо, що в серпні 2020 року в порівнянні з липнем істотно змінилися ціни у Львівській області. Зокрема, вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв зменшилася на 1,6%. Найбільше здешевлення торкнулося овочів (на 14,1%) і фруктів (на 10,3%).

З'явилася інформація, що в Україні в період з січня по серпень 2020 року ціна хліба зросла на 6,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Також відомо, що в серпні 2020 року в Україні ціни на хліб зросли на 4% порівняно з серпнем 2019 року.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Запоріжжі злетіли ціни на продукти - які страви будемо бачити тільки у свята.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні рекордно зріс імпорт картоплі: залишимося без "другого хліба".

Знай.uа писав, українців нагодують гречкою за ціною лобстерів, рекордне подорожчання.