У Києві будинок на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, який постраждав від потужного вибуху в червні 2020 року, планують знести за 14,3 мільйона гривень. Про це стало відомо завдяки повідомленню, яке розмістили на порталі «Прозорро».

Відзначається, що 14 вересня комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ» при Київраді уклало угоду з Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «ЗЗБК №1», згідно з яким останнє зобов'язується демонтувати постраждалий будинок на Позняках.

У договорі вказується, що за 14,3 мільйона гривень робітники повинні виготовити каркас і за допомогою конструкції посилити пошкоджену будівлю. Після цього в будинку " демонтують ліфти, внутрішні сантехнічні мережі, опалення, електроосвітлення, електрообладнання, газопостачання».

Тільки після зазначених робіт буде демонтовано саму будову. Завершивши демонтаж стін, на місці вибуху виконають Земляні роботи, вивезуть і утилізують будівельне сміття.

Додамо, що жертвами вибуху на Позняках стали п'ятеро людей, ще 125 людей залишилися без даху над головою.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як передавати у Чабанівській сільській Раді, сталася розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой-Помари-Ужгород).

Через це стався потужний вихід газу в навколишнє середовище. Зараз ситуацію взяли під контроль і припинили вихід газу.

Нагадавши, Знай писав, що в Києві проходять лікування три курсантки, на яких наїхав п'яний майор. Батьки дівчат розповіли, що ампутовані кінцівки у їхніх дочок - не просто від того, що майор наїхав на них, а від того, що він кілька разів переїхав дівчат, намагаючись виїхати з місця події.

Також Знай повідомляв, що під Києвом виявили 12-річного водія на Ланосі. Він катав своїх друзів. Автор запису Сергій Гусак розповідає, що брав участь у веломарафоні і якраз зупинився перекусити, коли помітив юного "Шумахера".