У Києві задумалися над необхідністю відреставрувати міст імені Є. О. Патона. Відповідне рішення КМДА було опубліковано 15 Вересня 2020 року.

Зазначається, що завершити реставраційні роботи збираються до 2026 року, а якщо точніше – до 31 грудня 2025 року. Замовник робіт-комунальна корпорація "Київавтодор".

У розпорядженні наголошується, що в планах столичної влади - якась "Реставрація з пристосуванням" моста Патона, який давно потребує ремонту через свій жалюгідний стан.

Раніше в КМДА вже обговорювалася необхідність ремонтних робіт на мосту Патона, і на додаток до цього – розширити ширину проїжджої частини. Однак зазначений міст є пам'яткою інженерної архітектури, і проводити його реконструкцію заборонено законом.

У КМДА спробували закинути Мінкультури тимчасово прибрати міст Потона з переліку архітектурних пам'яток, але в НАН України категорично виступили проти цього.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

За словами нині покійного Бориса Патона, сина легендарного вченого, на честь якого названо міст, споруда знаходиться в критичному стані і потребує термінового ремонту.

Нагадаємо, що Кличко і" смотрящий " Комарницький довели міст Патона до того, що по ньому небезпечно пересуватися.

Також повідомлялося, що звичайний киянин одного ранку зустрів у метро звичайну людину у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.uа", представники Російської Православної церкви зажадали "переселити" тіло Леніна з Мавзолею В інше місце.