Готель "Дніпро" приватизували, до бюджету міста вже надійшли 1,111 млрд грн від його продажу. Готель купила компанія "Смартленд", яку пов'язують з російським олігархатом.

Фонд держмайна відзвітував про остаточний продаж готелю на своїй сторінці в Facebook.

"Для нашої команди аукціон з продажу готелю "Дніпро" став черговим успіхом залучення інвестицій через приватизацію за прозорими правилами", – написав голова Дмитро Сенниченко.

Хто насправді провернув " угоду століття"

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

За інформацією OBOZREVATEL, через пару днів після покупки "Дніпра" з'явився нібито реальний власник - кіберспортсмен Олександр Кохановський. За його словами, готель перетворять на кіберспортивну арену (майданчик для професійних гравців у комп'ютерні ігри). Якщо уважно вивчити інформацію про компанію-власника, стає зрозуміло, що за спинами кіберспортсменів тихо сидять російські олігархи.

Офіційним власником "Смартленда" є Максим Терещук. Щоправда, компанію він отримав буквально за місяць до покупки готелю. За даними Opendatabot, до 2018 року компанією володів Ванхапелто Петтері. Він не приховує, що заробляє на азартних іграх і навіть є "професійним гравцем в покер".

За інформацією видання "Наші гроші", Петтері пов'язаний з групою компаній Olympic Entertainment Group. Та, в свою чергу, судиться з Україною через заборону азартних ігор в далекому 2009 році.

Простежити зв'язки з росіянами можна і через самого Кохановського (названого власника). Він володіє DreamTeam (займається управлінням кіберспортивними командами). Також компанія ESForce - його рук справа. Саме в цю компанію російський олігарх Алішер Усманов, що знаходиться в хороших відносинах з Володимиром Путіним, вклав $100 млн.

Один з його партнерів-Антон Черепенніков. "Російська служба Бі-бі-сі" пише, що Черепенніков тісно пов'язаний з Усмановим. Він також відомий як засновник "Цитаделі" - системи, що допомагає російським спецслужбам відстежувати інтернет-користувачів і прослуховувати телефони.

Нагадаємо, міністр фінансів Марченко вганяє Україну в боргову яму, з бюджету витікають мільярди.

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янин спробував проскочити через кордон з 500 літрами віскі.

Також портал Знай.uа писав, як чернівчанин віз продавати до Італії унікальну реліквію, прикордонники завадили.