Книга рекордів України поповнилася новим ім`ям: 12-річний Євген Чеславський переміг у номінації "Найбільша кількість музичних інструментів, гру на яких засвоїла дитина".

Як повідомляє Деснянська РДА, хлопець навчається у Дитячій музичній школі №24, відвідує Центр дитячої та юнацької творчості, Київський Палац дітей та юнацтва. Євген опанував 10 музичних інструментів, і сьогодні вільно володіє грою на скрипці, класичній гітарі, електрогітарі, фортепіано, електропіаніно, окарині, сопілці, цимбалах, акордеоні та домрі-контрабасі.

Не завадив Євгену і непростий діагноз - аутизм. Його рекорд - приклад і натхнення для всієї сфери мистецької інклюзивної освіти.

"Завдяки наполегливій праці вчителів Женя досяг таких результатів. Щиро вдячна кожному з них за мого сина. Також раджу батькам дітей з ментальними порушеннями більше приділяти уваги до їх навчання вдома, де такі діти проводять більшість часу. Використовуйте цей час з максимальною користю для закріплення знань, які дають вчителі, щоб їх робота не була даремною", – розповідає мама Євгенія Тетяна Чеславська.


Ірина Алєксєєнко, в. о. голови Деснянської райдержадміністрації, додала: "Це – вже другий рекорд України, встановлений на теренах Деснянського району. Щиро вітаємо Женю, його маму, вчителів з цим успіхом. Такі рекорди показують, що в Україні створено можливості для самореалізації, творчості, розвитку таланту кожного громадянина".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що Українка з рекордним бюстом занурила фанатів у своє декольте

Як повідомляв портал "Знай.uа", львівські вчені отримали грант на розробку вакцини від коронавірусу

Також, "Знай.uа" писав, що Шмигаль влаштувався "носильником" херсонських кавунів