Працівники КП "Київтеплоенерго" почнуть виявляти аварійні місця в тепломережах за допомогою дронів.

Про це повідомляє прес-служба комунального підприємства. Так, аеромоніторинг допоможе швидше побачити, де відбуваються втрати тепла, в якому стані знаходяться димові труби градирень, котелень, теплотрас повітряної прокладки. Всі результати будуть вносити в спеціальну геоінформаційну систему київських тепломереж.

"У Києві одна з найбільших, розгалужених і складних систем централізованого опалення в Європі. Вона була побудована понад півстоліття тому і показники зносу досягають 80%. Замінити 2,7 тис. км мереж за рік або два неможливо. Минулого року в Києві розпочалася масштабна програма заміни мереж. У той же час ми ретельно готуємо мережі і теплове обладнання до опалювального періоду, щоб мінімізувати ймовірність пошкоджень і відключень тепла взимку", - розповіли комунальники.

Коли настане опалювальний сезон, дрони допоможуть швидше виявляти пошкоджені ділянки.

Депутати Львівської міськради затвердили детальний план території, яким передбачається знесення будинку 19 століття на вулиці Поповича. На його місці планують побудувати нову п'ятиповерхівку і підземний паркінг. Рішення прийняли в понеділок, 7 вересня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, закриті на карантин франківці знайшли себе в Forbes:"перші в рейтингу".

Автори рейтингу, опублікованого у вересневому випуску журналу, розповіли, що список складали для того, щоб визначити: які напрямки залучення інвестицій і розвитку бізнесу найперспективніші.

Тим часом Київ очолив антирейтинг по коронавірусу, Кличко озвучив лякаючі цифри.