Навчальні заклади зможуть самостійно встановлювати терміни канікул у відведених межах. За один навчальник рік їх має бути не менше, ніж на 30 календарних днів.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

“Якщо брати до уваги особливу ситуацію в Україні щодо коронавірусу, то керівники закладів освіти можуть самостійно визначати дати канікул”, – запевнив Шкарлет.

В.о. міністра зазначив, що нове правило може стосуватися так званих "червоних" зон, адже українські діти мають неперервно отримувати освіту навіть в умовах епідемії - всі українці повинні навчитися повноцінно жити, коли в країні панує епідемія.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Шкарлет додав, що навчальні заклади можуть самі формувати свої звички і план канікул, виходячи з ситуації у тому регіоні, де вони знаходяться.

Депутати Львівської міськради затвердили детальний план території, яким передбачається знесення будинку 19 століття на вулиці Поповича. На його місці планують побудувати нову п'ятиповерхівку і підземний паркінг. Рішення прийняли в понеділок, 7 вересня.

Нагадаємо, закриті на карантин франківці знайшли себе в Forbes:"перші в рейтингу".

Автори рейтингу, опублікованого у вересневому випуску журналу, розповіли, що список складали для того, щоб визначити: які напрямки залучення інвестицій і розвитку бізнесу найперспективніші.

Тим часом Київ очолив антирейтинг по коронавірусу, Кличко озвучив лякаючі цифри.