У Лук'янівському СІЗО з'явилася платна жіноча камера з поліпшеними побутовими умовами.

Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає "Укрінформ".

"Відкрили одну камеру на два місця в жіночому корпусі. Сьогодні вона вже працює. Сьогодні жінкам, які перебувають в ізоляторі, оголосили цю інформацію", - сказала Висоцька у вівторок, 8 вересня.

Вона додала, що керівників київського ізолятора ніхто не зобов'язував облаштовувати платну камеру, "але вони виявили таку доцільність, побачили, наскільки експеримент добре спрацював".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Висоцька розповіла також, що "життя" в платній камері коштує стільки ж, скільки і в раніше відкритих платних камерах - 2 000 грн на добу, 8 000 грн на тиждень, 12 000 грн на місяць.

Нагадаємо, Знай писав, що мати одного з ув'язнених звинуватила співробітників Лук'янівського СІЗО в побиттях свого сина і вимаганні грошей. Жінка зазначила, що його сина б'ють щоночі і вимагають гроші в розмірі 1500 доларів.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", у Запорізькій в'язниці для неповнолітніх не реагують на скарги ув'язнених. Правоохоронці виявили низку порушень у утриманні неповнолітніх.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що до Вільнянської колонії були передані бублики з так званим "сюрпризом". Співробітники 11 колонії абсолютно випадково вирішили перевірити посилку, так би мовити, проявили пильність, і як виявилося, не дарма. У бубликах були виявлені заборонені речовини.