Книжковий ринок "Петрівка", який розташований біля станції метро "Почайна" і куди приїжджають купувати книги не тільки жителі столиці, а й поціновувачі "друкованого художнього слова" з усієї України, знову в центрі скандалу. Серед торговців пройшла інформація, що їм треба буде шукати нове місце для своїх точок, а сам ринок таки закриють і забудують.

Книжковий ринок Петрівка, фото segodnya.ua

У свою чергу адміністрація ТОВ "Книжковий ринок", власник найбільшого не тільки в Україні, а й Європі подібного роду ринку запевняє: чутки нічим не підтверджені. "Петрівку" ніхто зносити не збирається, а договори з підприємцями будуть переукладені і підписані.

Сайт "Сьогодні" дізнавався, наскільки реально закриття ринку.

"Книжковий ринок "Петрівка" опинився під загрозою знесення. І ми вже два місяці боремося за його збереження. Біля ринку змінився власник, а територію, де він розташований, нібито планують забудувати черговим ТРЦ, яких на Оболоні вже близько 11. Коли ми про це дізналися, то об'єдналися проти такого рішення. Я і сам на цьому ринку працюю близько 16 років. Крім мене тут працюють близько двох тисяч підприємців, крім цього ще приблизно 3 тисячі найманих працівників. Всіх їх просто хочуть викинути на вулицю і на цьому місці нібито побудувати паркінг для ТРЦ. Ми створили громадянське об'єднання "книжковий ринок", яке бореться з цим"– - розповідає Владислав Трубіцин, голова ГО "Книжковий ринок".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Трубіцина, вже пройшли кілька мітингів і акцій на захист ринку.

"Ми створили громадянську ініціативу. Більше того, підготували і подали до Київради проект рішення про розірвання договору оренди з ТОВ "Книжковий ринок". І про передачу книжкового ринку на баланс міста, шляхом створення комунального підприємства, щоб зупинити знищення унікальної перлини Києва-книжкового ринку "Петрівка". Адже він не тільки найбільший ринок в Україні, але і в Європі. За нашою інформацією, проект рішення планують розглянути депутати Київради на найближчому засіданні", - каже Владислав Трубіцин.

Голова ГО "Книжковий ринок" каже, що нові власники ринку в односторонньому порядку розірвали старі договори оренди з підприємцями, а нових ще не підписали.

Самі ж працівники ринку кажуть, що їх намагаються закрити вже не перший рік і вони втомилися вже від усіх скандалів.

На ринку є кілька оголошень із закликом підписати електронну петицію про збереження ринку. Також окремо підписи збирають і підприємці.

фото segodnya.ua

Керівництво ж книжкового ринку "Петрівка" запевняє, що ринок ніхто не збирається закривати і забудовувати. За їхніми словами, все це не більше, ніж чутки напередодні виборів і чиєсь бажання "попіаритися".

"Ринок ніхто закривати не планує. Це все інсинуації людей, які почали політичну боротьбу – люди до Київради обираються. У нас все добре. Ринок працює за планом, стабільно. Є певні внутрішні питання, пов'язані з оформленням і переукладанням договорів. Ніхто з підприємцями договорів не розриває. Вони будуть незабаром укладені, і проведена оплата. У нас все нормально і спокійно"– - розповів Віталій Правдивий, директор "Книжкового ринку".

У Київраді сайту "Сегодня" підтвердили, що 3 вересня відбудеться сесія міської ради, де вирішуватимуть питання з приводу міського бюджету. Питання з землею під книжковим ринком, на цій сесії розглядатися не буде, хоча нам підтвердили, що проект рішення по ринку був направлений до Київради ініціативною групою.

Там зазначають, що скоріше за все ця проблема буде вирішуватися Київрадою нового скликання, вже після виборів, які заплановані на 25 жовтня.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Всеукраїнська партія "Перемога Пальчевського" всерйоз і надовго - Андрій Пальчевський

Також портал "Знай.ua" писав, що Кличко залишився без премії в липні - компенсував шикарними відпускними

Також портал "Знай.ua" писав, що У Чернівцях у крісло мера мітить бізнесмен Зеленського