Сьогодні, 1 вересня, у київських школах пролунав перший дзвоник. Але через пандемію свято знань цього року пройшло без звичних для усіх святкових "лінійок".

Журналісти порталу "Вечірній Київ", вирішили дізнатися, як проходить День знань в умовах адаптивного карантину у столичних школах. Під "перевірку"потрапила школа № 106 Шевченківського району.

На території школи – малолюдно. Учні молодших класів прийшли зі своїми батьками – вони стоять невеликими групками в очікуванні, коли збереться увесь клас.

У саму школу діти заходять по черзі: пропускають в школу по одному класу. Усі учні були вдягнені у медичні маски, проте носити їх під час уроків – не є обов’язково, лише на перервах.

Школярі в масках, скріншот відео
Школярі в масках, скріншот відео

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На вході до закладу дітям та вчителям міряли температуру, батьків у школу не пускали. При вході у навчальний заклад та у кожному класі є санітайзер з антисептиком для рук. У приміщеннях систематично будуть проводити вологе прибирання з додаванням дезінфікуючих засобів та провітрюватимуть.

Перший день нового навчального року у цій школі пройшов без уроків. Школярам лише роздали підручники. Навчання розпочнуться вже завтра, 2 вересня. А перший урок для кожного класу буде у різний час, а не о 8:30, як було раніше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чернівецьких школярів зачинили вдома 1 вересня, батьки в жаху: "Мінімум два тижні"

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Києві коронавірус пробрався до школи перед 1 вересня - ні дзвінка, ні першачкiв з букетами

Також «Знай.uа» писав, що Новий навчальний рік в Україні: батьків попередили про витрати, 150 масок на перший семестр