Мешканцям Києва можуть заборонити встановлювати кондиціонери і склити балкони в історичних будинках.

Відповідна петиція з'явилася 31 серпня на сайті Київради, її автор Іван Тирков виступає за збереження фасадів старовинної архітектури. На його думку, кондиціонери та засклені балкони спотворюють витончені автентичні будівлі, а тому псується загальний вигляд історичної частини Києва.

"Історична забудова Києва - це скарб, подібного якому немає ніде в світі, і не можна знищувати цей скарб балконами і кондиціонерами",- упевнений киянин.

Щоб петицію розглянула Київрада, вона повинна зібрати 10 000 голосів за 90 днів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що в Києві "народні умільці" примудрилися прибудувати балкон до верхнього поверху п'ятиповерхового будинку.

Повідомляється, що балкон-монстр прибудували на вулиці Братиславська, 30а. Стійкість всієї конструкції викликає крайню стурбованість у оточуючих.

"Коли балкона немає, але дуже хочеться. Вулиця Братиславська, 30А. Житловий будинок. Начебто все ок, крім випираючого балкона, який явно там поставили не зовсім за правилами. Та й естетично теж не дуже", - пишуть у телеграм-каналі.

Нагадаємо, українці обурюються через "курник" на Майдані: нічого святого, - "аби урвати".

Як повідомляв Знай.ua, забудовник, кинувши інвесторів "ЖК Міністерський", заробляє в РФ на мультфільмах, - ЗМІ.

Також Знай.ua писав, що космічну вартість Шулявської розв'язки перевірить Кабмін: "гроші можуть бути викрадені або піти на заставу".