У Києві чоловік, який служив у АТО добровольцем, самотужки декомунізував парк "Перемога" – він провів демонтаж барельєфа із радянською символікою та написом "СССР". Замість цього на барельєфі розмістили тризуб. Про це розповіли у сюжеті ТСН.

В Інституті національної пам'яті стверджують, що такі випадки ставатимуться дедалі частіше, і рекомендують КМДА змінити раніше затверджений перелік об’єктів, які підпадають під дію закону про декомунізацію.

За словами самого чоловіка, він все життя прожив поруч із цим парком. Повернувшись із АТО, зрозумів, що не може більше бачити радянські зірки та зображення Кремля в центрі Києва.

"Мені огидно, мені дуже огидно, що вони за собою несуть, ту ознаку, ту символіку. Для мене то символ знищення українського народу ще задовго до Світової війни, ті голодомори. Це все для мене є принизливо, розумієте, і та кількість жертв-українців. Якщо владі байдуже, то не байдуже громадянам", — розповів журналістам колишній боєць Української добровольчої армії Олексій Гончарук.

Звернувшись до поліції, чоловік зіткнувся із нерозумінням – йому відповіли, що «висіло і ще повисить».

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Тоді киянин вирішив діяти самотужки, і зняв радянську зірку. Замість неї за власний рахунок встановив тризуб.

Власники парку кажуть, що відповідають лиш за озеленення, а чому не було проведено декомунізацію – не знають. Охоронного статусу ні парк, ні зірки в ньому не мають, тож їхній демонтаж – не злочин.