У Києві шахрай обманом заволодів двома квартирами, які належали столичному професору. Про це повідомили у столичній прокуратурі.

Як зазначається, 63-річний професор фізико-математичних наук жив самотньо та мав проблеми зі здоров’ям. Цим скористалися шахраї, які втерлися в довіру до чоловіка та викрали з його помешкання документи на дві квартири, що належали професору. Також вони заволоділи його паспортом.

Пізніше зловмисники через підставних осіб та з підробленою документацією здійснили відчуження майна професора через нотаріуса.

Автор злочинної схеми та її виконавець особисто був присутній під час укладення договору, а в подальшому розпоряджався вкраденим майном на власний розсуд.

За попередніми оцінками, сума збитків, нанесених шахраями потерпілому, сягає 3,5 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Наразі обвинуваченого взяли під варту, він визнав свою провину. Майно, яке було відчужено незаконно, - арештували та мають повернути законному власнику.

Злочинця засудили до п’яти з половиною років тюремного ув’язнення.

Раніше повідомляли, до Запоріжжя повернулися лихі 90-ті - бритоголові братки, рекет і "криша" для бізнесменів.

Як повідомляв Знай.uа, у НБУ придумали нові податки і штрафи для українців: повний список змін.

Знай.uа писав, шахраї атакували українців у мережі липовими "акціями", кіберполіція викрила масштабну злочинну мережу.

Нагадаємо також, що у Києві та на околицях столиці не перший рік промишляє шахрай, який виманює у довірливих громадян гроші нібито на бензин.