У парку "Перемога" в Києві – буйне цвітіння троянд. Фото квітучих рослин опублікували на сторінці Фейсбук КП УЗН Дніпровського району.

Троянди, фото з Фейсбук

"Троянда - королева квітів, цвітіння якої триває до заморозків. Понад гектар троянд у парку «Перемога» потребують постійного догляду - поливаємо, підживлюємо, прополюємо та видаляємо оцвітини", - йдеться у публікації.

Троянди, фото з Фейсбук

"Насолоджуйтесь цією красою", - закликали комунальники.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, на Тернопільщині в ботанічному саду розцвіла Чарівна квітка-монарда. Цю рослину в повному цвіту виявили в Кременецькому ботанічному саду. Монарду здавна вважали лікарською рослиною і використовували в якості спеції.

Фахівці установи розповіли, що квітка донині є відомою лікарською рослиною. Він здатний зміцнити імунітет, омолодити і вирішити інші косметичні проблеми.

Вчені підтвердили, що рослина є справжнім джерелом корисних речовин і вітамінів. У монарді містяться цілющі ефірні масла, біологічно активні сполуки, ряд вітамінів. Також її використовують для ароматизації готових страв. Зокрема, квітка відмінно доповнює справжній український борщ, салати з овочів. Для кулінарних шедеврів використовують суху квітку. З цією квіткою п'ють чай і навіть використовують для консервації і ефірних масел. Інші назви: індіанське перо, лимонна м'ята, запашний бальзам, американська меліса.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Закарпаття атакувала підступна болячка, і це не коронавірус: "сльози з очей і звірячий кашель"

Також портал «Знай.uа» писав, що Марцінків відбере у франківчан велосипеди на День Незалежності

Також портал «Знай.uа» писав, що Частина України потрапила під "червону" зону: у громадському транспорті не їздимо, але на роботу ходимо